Seminartid

seminartid_web-1

 

 

 

 

 

 

Seminartid – sæt kryds i kalenderen

Årets kvarternetværksseminar løber af stabelen torsdag og fredag den 6. og 7. oktober. Stedet er Scandic Bygholm Park i Horsens.

Den 6. og 7. oktober samles lokale kræfter, der er med til at løfte det boligsociale arbejde i Kolding ved det traditionelle kvarternetværksseminar. Årets tur går til Scandic Bygholm Park i Horsens.

Samarbejdet i byens tre kvarternetværk er unikt for det boligsociale arbejde i hele landet. Det boligsociale arbejde i Kolding løftes dagligt af en lang række aktører. Lige fra frivillige, over afdelingsbestyrelser til politi og kommunale medarbejdere. Og det er i høj grad den daglige indsats, der sikrer, at de behov, idéer og ønsker, der er i Munkebo, Fjordparken/Brændkjær og Skovvejen/Skovparken bliver til virkelighed.

På seminarets første dag sættes der fokus på netværk. Netværkstanken er grundlaget for at vi samles på tværs af hverdagens organiseringer og strukturer, men hvad er det egentlig, der karakteriserer et netværk, hvad skal der til for at det fungere, og hvilke gevinster giver det at tænke i netværk?

Udover at vi i kvartnetværket naturligvis er et tværfagligt netværk, hvor der både indgår frivillige og ansatte, så arbejder rigtigt mange af os desuden i hverdagen med at etablere, styrke og udvikle forskellige former for netværk; for eksempel sociale netværk i områderne.

Vi har allieret os med Bjarne Stark fra Attractor, Rambøll, til at guide os gennem en udforskning af netværkstanken og potentialerne ved at arbejde med netværk.

Fredag begynder vi dagen med at kigge ud i fremtiden. Vi skal i fællesskab starte processen, der skal definere den boligsociale indsats i Kolding fra 1. januar 2018. Senere fredag mødes vi i de enkelte kvarternetværk. Dagsorden til disse møder sendes separat ud til deltagerne i de enkelte kvarternetværk, når vi nærmer os oktober.

Uden kvarternetværkene i Kolding ville størstedelen af det boligsociale arbejde i byen ikke blive til noget. Og det er kvarternetværkene, der skal tage over og sikre, at områderne trives, når, og hvis helhedsplanen lukker. Vi løfter i flok. Vi er mange, og vi arbejder sammen. Kvarternetværkene er et fællesskab, der får tingene til at ske.

Se invitationen til årets kvarternetværksseminar og det endelige program her