Retssikkerhed i Skovparken

I forbindelse med et forskningsprojekt i Skovparken søger jeg deltagere som er interesseret.

Hvorfor er det, at nogle mænd og kvinder, der bor i udsatte boligområder, ikke får retshjælp, når de har brug for hjælpen?

Det spørgsmål skal et forskningsprojekt fra Syddansk Universitet undersøge, og i den forbindelse vil Stine Piilgaard Porner Nielsen gerne interviewe mindst 30 mænd og kvinder fra Skovparken-området.

– Retshjælp er helt grundlæggende for vores retssikkerhed. Derfor er det et problem, hvis man ikke får den retshjælp, man har brug for. Retshjælpen kan hjælpe os til at få styr på de problemer, vi står over for, og sikre at de bliver løst i tråd med de gældende regler, så vi ikke mister noget på det, forklarer Stine Piilgaard Porner Nielsen, der er ph.d.-stipendiat ved Juridisk Institut.

Hun vil gerne interviewe mænd og kvinder over 18 år.

– Jeg vil for eksempel spørge, om de i forbindelse med et nyt job har fået hjælp til at gennemgå deres ansættelseskontrakt? Om de har haft udfordringer med deres udlejer? Hvordan de har håndteret det, hvis de er flyttet fra en kæreste eller ægtefælle, også hvis de har børn? Altså om typiske hverdagshændelser som mange af os kan opleve på et eller andet tidspunkt. Alle over 18 år kan være med.

Stine Piilgaard Porner Nielsen

Henvend dig til Stine Piilgaard Porner Nielsen – Ph.d.-stipendiat – Juridisk Institut – Tlf. 6550 1523 – mobil: 6014 0086 –
email: sppn@sam.sdu.dk