Portræt: To kvinder, et valg


De har alder og hudfarve til forskel, men begge er de mødre. Grafisk tegner Hamdi Mohamed og pensionisten Ane Isaksen valgte Skovparken for deres børns skyld, da de flyttede til kvarteret.

– Det var næsten alt afgørende, at det var et område, der var bilfrit, og hvor der var plads til cykler, rulleskøjter og leg, fortæller Ane Isaksen, der flyttede til Skovparken i 1972 med hendes mand og deres søn.

Græsset var knap groet op af mulden, da Ane Isaksens søn gik ud af hoveddøren. Familien var de første til at flytte ind i deres opgang, men efter et stykke tid vrimlede det med børn.

– Der var rigtig mange børn dengang. Der var 18 børn alene i vores opgang, husker hun om den første tid. Hamdi Mohamed lytter interesseret med og nikker genkendende til Ane Isaksens fortælling.

 Skovparken giver frihed

I 1972 lå Skovparken næsten på landet med marker og et nedlagt gartneri som naboer, mens Kolding Sygehus, gymnasiet og flere boliger var vokset omkring Skovparken i 2008, da Hamdi Mohammed flyttede dertil.

– Men det var stadig for børnenes skyld, vi valgte Skovparken. Mine svigerforældre boede her i forvejen, og børnene elskede at komme her. Ved vores tidligere lejlighed skulle jeg med ud og holde øje med biler, men i Skovparken leger de frit, og der er mange andre børn, siger Hamdi Mohamed, som synes Skovparken giver hende frihed og tryghed.

– Jeg kan se mine børn fra køkkenvinduet, når de går hen til busstoppestedet om morgenen. Jeg kan lave husarbejde eller hygge med mine veninder, mens børnene nyder sommeren udenfor.

 Stadig det samme valg

Ane Isaksen vil bo i Skovparken resten af sit liv, og hun fortryder ikke, at hun valgte kvarteret i sin tid.

– Hvis jeg skulle gøre mit liv om igen, vil det stadig være de samme kriterier, jeg havde valgt ud fra, reflekterer hun. Det samme gælder for Hamdi Mohamed, som håber, at fremtidens mødre også vil vælge Skovparken.

– Hvis der om 30 år også er de samme gode forhold, så bliver der ved med at komme mange børnefamilier hertil, mener Hamdi Mohamed, der glæder sig til lidt varmere vejr, så børnene kan komme ud og lege.

Denne artikel blev først bragt som en del af kampagnen Ghettoblasters – del viden, ikke fordomme om Skovparken. På skovparken.dk vil der løbende komme portrætter og historier om helt almindelige og ualmindelige beboere i Skovparken.